Германските предприемачи: Срещата на върха на Г-7 без Путин е "пропусната възможност"

Руският президент Владимир Путин трябва да бъде поканен на срещата на върха на Г-7, тъй като решаването на сегашната международна криза, конфликта в Украйна и други проблеми е невъзможно без диалог с Русия, твърди германският бизнес.

Няколко дни преди срещата на върха на седемте най-развити икономики в Schloss Elmau (Бавария, Германия), ръководителят на Комитета за икономически отношения с Източна Европа, Екхард Кордес, я описа като "пропусната възможност"."Участието на Русия може да допринесе за решаването на украинската криза", заяви Кордес, цитиран от Die Welt.

Германските компании са жертва на последиците от конфликта в Украйна. Западните санкции срещу Москва сринаха германският износ на машини, превозни средства и химикали за Русия.

Матияс Платцек, председател на Германо-руския форум, каза, че участието на Русия е от съществено значение за решаване на процесите на разпадането в Близкия изток и на проблема с тероризма и отбеляза, че "минералното богатство на Русия е бъдещето на Европа."

Станете почитател на Класа