И ВМС на САЩ проговориха за отстъплението на есминеца „Росс”

Есминецът на ВМС на САЩ "Росс", който е в Черно море, действително е наблюдавал полет на руски Су-24, но не те са го принудили да измени курса си, обявиха от командването на 6-й флот на САЩ, предаде РИА Новости. По-рано днес обаче Ройерс цитира официален представител на Пентагона, който уверяваше, че не била наблюдавана никаква активност на руски щурмови самолети. Информация от силовите структури в Крим пък гласеше, че самолети Су-24 от Черноморския фллот на Русия са заставили есминеца да се изтегли в неутрални води, тъй като поведението на екипажа му било провокационно. След като излязъл от румънското пристанище Констанца, корабът се насочил към руски териториални води и действията му на самата граница били провокационни и агресивни.

Командването на 6-и флот отхвърля тази версия. "Росс" е наблюдавал обикновен полет на Су-24 и не е изпитал никакво въздействие., тъй като това е станало в международни води. "Росс" е продължил изпълнението на мисията си и се върнал в базата.

Американските военни подчертават, че корабът „в нто един момент не е имал агресивно поведение и не се е отклонявал от изпълнението на планираната операция.

Станете почитател на Класа