Украйна: Военните не са получавали заплати от месеци

Украинските военни се оплакват, че се бавят заплати, надбавки и премиални за ремонт на военна техника в Донбас, като някои говорят, че не са получавали заплати от момента на мобилизирането си, а онези, които служат на първата линия, получават дребни пари.

В Генералния щаб признават, че наистина има проблеми в това отношение, но уверяват, че те ще бъдат решени в най-близко време.

Според украинското интернет издание "Вести" войниците от 128-а планинско-пехотна бригада изобщо не са получавали обещаните им заплати от момента на мобилизирането им. По данни на военните те не са получавали заплати от февруари, когато частите им са били неправилно сформирани.

"Не сме видели заплати от февруари, я само някакви дребни 500 гривни. Отначало обещаваха, че ще ги платят през март, после – през април, след това – през май...", жалва се един от войниците.

Подобна е ситуацията и в останалите поделения. Военните от една от бригадите, която се намира при селището Пески, на няколко километра от летището в Донецк, уверяват, че макар да са разположени на предната линия, получават малки заплати и то нередовно.

Станете почитател на Класа