Милиардерът: "Бедните трябва да спрат да обвиняват богатите за неравенството"

Хората трябва да спрат да обвиняват богатите за неравенството на доходите в САЩ, каза третият най-богат човек в света, милиардерът Уорън Бъфет.
В своя статия, публикувана в The Wall Street Journal Бъфет, чието богатство се оценява на повече от 71 милиарда, според списание Forbes, каза " бедните не са бедни, защото богатите са богати. "
Позовавайки се на успеха на Хенри Форд и Стив Джобс, като пример за иновации, милиардерът заяви, че богатите не са безполезни и "повечето от тях са донесли блестящи нововъведения или административен опит" за икономиката на САЩ
Също така, Бъфет каза, че феноменът на неравенството не може да бъде решен с повишения на заплатите или чрез подобряване на качеството на образованието.
Разяснявайки социално-икономическите процеси, той написа, че пропастта между бедни и богати се разраства и е "неизбежно следствие" на пазарната икономика. „Няма конспирация зад този потискаща факт: бедните не са бедни, защото богатите са богати", каза той и подчерта, че богатите заслужават богатството си.

Станете почитател на Класа