Нарцисите и несигурните са по-активни във Facebook

Хората, които страдат от ниско самочувствие са по-склонни да публикуват своя "статус" във Facebook и нарцистичните хора са по-активни в социалната мрежа, разкрива ново проучване.
В публикуван доклад на университета в Brunel, Великобритания, се установява, че функцията за въвеждане на "статус" във Facebook е широко използвана от лица с ниско самочувствие, които търсят начини да отвлекат вниманието от собствените си чувства.
"Хората с ниско самочувствие са по-склонни към често публикуване на статуси във Facebook, вместо към лични изяви", се казва в доклада, цитиран от Daily Mail.
Проучването също така показва, че нарцисите са по-склонни да публикуват постиженията си в области като спорта и здравето, вместо да коментарат личните взаимоотношения. По този начин "нарцистичното самохвалство може да бъде повишено до жадуваната степен" се казва в доклада.
"Оказа се малка изненада, че статусите във Facebook може да отразяват част от личността на хората. В този смисъл, хората, които получават повече" харесвания "и коментари са склонни да изпитат ползи от социалното включване, докато тези, които не получават нито едно, се чувстват отхвърлени ", каза професорът по психология, Тара Маршал.

Станете почитател на Класа