Deutsche Bank обмисля плана на Англия за излизане от ЕС

Deutsche Bank е създала работна група, за да проучи дали да премести някои свои британски поделения в Германия, ако Великобритания напусне ЕС. „Работната група е създадена, но всичко е още в началото и решения не са взети", каза говорител на банката пред Би Би Си. В Deutsche Bank в Обединеното кралство работят 9000 души.
Това е първата банка, публично заявила, че формално разглежда възможните последици от референдума, според Файненшъл таймс. Премиерът Дейвид Камерън обеща референдум за членството на Великобритания в ЕС до края на 2017.
Много фирми призоваха правителството да изтегли напред референдума и да сложи край на продължителното чакане. В понеделник генералният директор на Британските търговски камари Джон Лонгуърт заяви пред Би Би Си, че референдумът трябва да се проведе веднага щом това е практически възможно". Лорд Бамфорд декларира "Ние сме петата или шестата по големина икономика в света и можем да съществуваме самостоятелно - спокойно и разумно".
Джеймс Бивън, главен инвестиционен директор на CCLA Investment Management, каза днес, че проучване от сорта на Deutsche Bank следва да бъде включено в дневния ред на всички големи предприятия в Европа. "Всяка компания, която има бизнес от глобално естество, особено в Европа, трябва да има поне един план за действие, а всяка компания, която не разполага с подобен план е абсолютно изостанала в управлението на рисковете, " каза той.

Станете почитател на Класа