Пол Крейг Робъртс: "Джон Кери e изпратен в Русия като молител"

Пред провала на политиката на изолация на Русия и появата на независима външна политика в Европа, САЩ изпрати държавния си секретар, Джон Кери в Русия при Путин като "молител" да намери начин за решаване на украинската криза, казва американският политолог Пол Крейг Робъртс.
Експертът смята, че „западните лидери трябва да престанат да демонизират Путин и да започнат да работят с него. Преговори с Русия за мирно разрешаване на украинския конфликт ще помогнат на Вашингтон да спаси репутацията си". Според анализатора, парадът за Деня на победата "е изпратил силно послание, че Русия е първокласна военна сила и се ползва с подкрепата на Китай и Индия. Така че, докато вглъбен в собствената си значимост, Западът презря празника на Победата, трите най-големи страни в света присъстваха заедно", пише Крейг Робъртс. На тържеството в Москва стана ясно, че Вашингтон напълно се е провалил в усилията си за изолация на Русия и е направил страните от БРИКС още по-сплотени. Това показва, че Вашингтон вече не е единственият властник на света."
" В Запада няма вече световно лидерство. Има само егоизъм и арогантност. Моделът на демократичния капитализъм, не показва нито демократичност, нито капитализъм, а една форма на фашизъм, управляван от олигархия. САЩ е мястото, където смяната на режима е най-необходима ", казва Крейг Робъртс.

Станете почитател на Класа