Студентка към Джеб Буш: "Брат ти създаде ислямска държава"

Студентка се изправи пред Джеб Буш - бившият губернатор на Флорида и потенциален президентски кандидат на Републиканците, твърдейки: "Брат ти създаде ислямска държава".
"Защо казвате, че ислямската държава е създадена от липсата на нашето присъствие в Близкия изток, когато ние изпращаме на тези безсмислени войни младите американци да умират за идеята за американската изключителност? Защо ви е тази националистическа реторика – искате да ни накара да участваме в още повече войни? ", попита Айви Зидрич, студентка демократ от университет Невада, съобщава Fox News.
От своя страна Буш каза, че е " уважително несъгласен", обвинявайки Барак Обама за ръста на джихадистите заради невъзможността му да договори споразумение с иракското правителство за оставяне на остатъчна група американски войници в страната след оттеглянето в края на 2011 г. "Веднага празнотата бе запълнена", каза Буш. "Вижте, ние можем да пренапишем историята. Но простият факт е, че ние сме на много нестабилно място, защото САЩ се оттеглиха."

Станете почитател на Класа