Защо Лондон скоро ще се изправи пред излизане от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън обеща да проведе референдум за членството на страната в Европейския съюз до края на 2017 г. Въпреки това, има няколко причини, поради които референдумът може да се проведе преди 2017 г. и привържениците на оставането в ЕС трябва да се притесняват.
Според вестник "Индипендънт", представители на бизнеса в страната са загрижени за несигурността, която може да се преживее в следващите две години, тъй като финансовите решения са отложени до изясняване бъдещето на отношенията между Англия и ЕС. Ето защо, Камерън и Джордж Осбърн, британският министър на финансите може да изберат да се проведе референдум по-рано от очакваното, за да се "предотврати увреждане на заветното икономическо възстановяване."
Някои европейски политици се притесняват, че британския референдум за ЕС през 2017 е в конфликт с президентските избори във Франция и Федерална Германия през същата година. След неотдавнашната решителна победа на Консервативната партия, в парламентарните избори европейските лидери се очаква да притиснат Лондон да преговаря по въпроса с оглед постигане на споразумение преди изборите във Франция и Германия.
Друга причина референдумът да се проведе през следващата година е опозицията на исканията на Дейвид Камерън да се измени договора за ЕС. Германският финансов министър Волфганг Шаубе, заяви че е малко вероятно промяна на Договора да се случи скоро. Ако Камерън не гарантира реализирането на такъв важен въпрос, ще се разклати доверието на избирателите в способността му да прави значителни промяни в институция, в която британското общество има малко доверие, казва "The Independent" ,
Камерън също така да включи референдума за ЕС в речта на кралицата на 27 май.

Станете почитател на Класа