Виенските светофари ще показват гей, хетеро и лесбийски светлини

Виена е инсталирала светофари за пресичане на пешеходци, изобразяващи хетеро, гей и лесбийски двойки, тъй като градът се готви да бъде домакин на поредица от събития, свързани с темите на толерантността - включително конкурса на Евровизия, спечелен през 2014 г. от певицата травестит Кончита Вурст.
Градът е започнал създаването на светлини, които показват двойки вместо обичайните мъже, като някои изобразяват един мъж и една жена; други две жени или двама мъже.
Светлините са поставени на 47 пресечки и ще останат до юни. Виена е домакин на няколко събития, свързани с толерантността през това време, включително, най-голямото в Европа благотворително събитие за СПИН и ХИВ изследвания и песенния конкурс на Евровизия.
Пешеходците изглеждат неутрални към въпроса дали им харесва идеята. Темата за равенството и равното третиране е много важен въпрос и това показва внимание към кампанията.
Но не всички австрийци я приемат. Партията на свободата обяви, че е подала наказателна жалба срещу Мария Василаку, член на Съвета на Виена по въпросите на трафика в града. Те казват, че новите светлини нарушават правилата за движение и са загуба на пари на данъкоплатците в размер на € 63,000.a

Станете почитател на Класа