Млада майка: Лекар забрави в мен GSM-а си, докато раждах

В Йордания жена твърди, че лекарят е забравил своя мобилен телефон в нейната утроба, след като е изродил детето й със цезарово сечение. 36-годишната Ханан Махмуд Абдул Карим е била приета в частната болница в йорданската столица Аман за операцията на 24 април тази година.
Жената твърди, че по време на процедурата лекарят е оставил телефона си в корема й, съобщава, Gulf News. Майка й, Майеда Абдул Хамид разказа пред местни медии, че дъщеря й е родила момченце с тегло 4.8 килограма, което е било в добро здравословно състояние и малко след това е била изписана. По-късно обаче, по думите на нейните роднини, тя забелязала, че стомахът й вибрира и започнала да страда от ужасни болки.

„Дъщеря ми изпитваше силни болки и не можеше да се движи. Върнах я в болницата, където я лекуваха, но реално не бе й направено нищо", разказва майката.

След това Ханан била прехвърлена в държавна болница, където рентгенова снимка показала чуждото тяло в утробата й.

Случаят на Ханан е толкова скандален, че стигна и до парламента на страната. Там депутатът Салим ал Батайна призова йорданското правителство да подаде оставка. „В страни, в които народът се уважава, правителствата обичайно подават оставка след такива скандали. Парламентът трябва да поеме отговорност", каза той.

Станете почитател на Класа