"На 9 май, ЕС показа подчинението си на големия кукловод"

С отказа си да участват в Парада за победата на Съветската армия над нацистка Германия на 9 май в Москва, европейските лидери искат да угодят на Барак Обама, "реалният вдъхновител и собственик на марионетния театър на всички антируски акции ", се казва в статия на италианския вестник" Джорнале ".
Публикацията на "Джорнале" отбелязва, че това решение на западните лидери се корени в "опустошителната подчиненост на Брюксел на Съединените щати. Просто за да угоди на Барак Обама, Европа забравя, че един стратегически съюз не може да пренебрегне географското положение и икономическите нужди на континента".
В същия дух се изказа бившият италианския министър-председател Силвио Берлускони, който оцени като "късогледство" отсъствието на западните лидери от парада в Москва. "Това, което правим, е погрешно. Тази трибуна на Червения площад, където до главата на руската държава бяха лидерите на Китай, Индия и други азиатски страни, бе доказателство не за изолирането на Русия, а за провала на западната политика. Мисля, че празните седалки не са демонстрация на сила, а един от символите на нашето поражение", писа Берлускони в отворено писмо до италианския ежедневник" Кориере дела сера ".

Станете почитател на Класа