"Следващата атака на Ислямска държава може да бъде подобна на 11 септември"

Бившият зам-директор на ЦРУ, Майкъл Морел, смята, че неотдавнашните нападения на Ислямска държава може да изглеждат "незначителни", в сравнение с това, което терористите биха могли да направят, ако не бъдат спряни навреме. Експертът смята, че можете да се повтори трагедия като тази от 11-ти септември. "Възможността ИД да организира по-значителна атака, която да доведе до масови смъртни случаи в САЩ е въпрос на време ", казва той в интервю за вестник USA Today.
"Ако ние не контролираме Ислямска държава, ще бъдем свидетели на атака, подобна на организираната от Ал Кайда на 11-ти Септември 2001. Терористите имат способността да свалят пътнически самолети в САЩ Ако това се случи утре, не би ме изненадало ", каза Морел загрижено. В същото време той подчерта, че усилията на САЩ в борбата срещу наемането на стотици американци не са ефективни.
"Погрешно е да се мисли, че Ал Кайда умря с Бин Ладен", казва Морел. Докато тя бе елиминирана в Афганистан и Пакистан, други клонове на организацията процъфтяват в Арабския полуостров и Йемен.

Станете почитател на Класа