НАСА записа загадъчни звуци на 36 км над Земята

Загадъчни звуци са били записани от НАСА в рамките на 36 километра от Земята. И въпреки, че теориите споменават от гравитационни вълни до вятърни паркове и турбуленция на въздуха, NASA все още не може да се обясни този шум и ще проведе проучване, за да се опита да разкрие мистерията.
Тайнственият "инфразвук" е бил записан през миналата година от ръба на космоса, съобщава Live Science. Записът, съдържащ необясними свирки и съскания, е записан на 36 километра над Земята, в експерименталния балон на студента Даниел Бауман, с подкрепата на НАСА.
Боуман е уловил звукови вълни с честоти под 20 Hz, които могат да бъдат чути от човешкото ухо само чрез ускоряване на записите. "Това звучи малко като Досиетата Х", каза студентът. За да улови звуците, Боуман пуснал инфрачервени микрофони в хелиев балон над щатите Ню Мексико и Аризона, на 9 август 2014 г. По време на девет часов полет, балонът преминали 725км над повърхността Земята и да достигнал височина от над 37 500м.
Важна особеност на инфразвукови вълни е, че пътуват на дълги разстояния. Изследователите все още не знаят какво е записаното и планират тази година да предприемат разследване.

Станете почитател на Класа