Асанж за бъдещето на WikiLeaks : "Ще има още публикации"

Джулиан Асанж сподели плановете си за бъдещето на WikiLeaks. Австралийският активист заяви, че сайтът ще продължи да прави достъпни за очите на обществеността окултните практики на разузнавателните служби и търговските преговори, сключвани зад гърба на гражданите.
В интервю за австралийската медийна група Fairfax Media, откъси от което бяха публикувани и от вестник The Sydney Morning Herald, Асандж заяви: "Ще има още публикации по основните международни договори за" свободна "търговия и за разузнавателните служби. "
Асандж коментира в интервюто неотдавнашното създаване на сигурна система за комуникация с хора, които искат да споделят тайни файлове с WikiLeaks и спомена проекта за повторно въвеждане на услугата за съхранение на файлове на сървърите на организацията, за да се улесни предоставяне на изтекли документи и да се предостави защита на източника.
Асандж призна, че "защитата на източници изисква повече от едно технологично решение. Това е комбинация от елементите: криптографска, съдебна и персонална сигурност ", каза той.
За принудителния си престой в посолството на Еквадор в Лондон, Асандж, родом от Австралия каза, че засега няма планове да се откаже от сегашната си политическо убежище.

Станете почитател на Класа