Tesla анонсира евтини батерии за домашна употреба

Елон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motors, обяви излизането на компанията на пазара на енергия,като разкри пакет от евтини слънчеви батерии за домове, предприятия и комунални услуги, "липсващото парче", както каза той, в прехода към устойчив енергиен свят. Батериите, които ще се продават по $ 3.500 в САЩ, бяха представени в сградата на Tesla в Калифорния от амбициозния основател на компанията, Елон Мъск, който нарече технологията "фундаментална трансформация в начина на доставка на енергията по земята ".
Стенни, с елегантен дизайн, литиево-йонните батерии са предназначени за съхраняване на до 10kWh енергия от вятър или соларен панел. Резервите могат да се ползват, когато слънчевата светлина е слаба, по време на мрежови прекъсвания, или в пиковите часове на консумация, когато разходите за електроенергия са най-високи.
Най-малката "Powerwall" е 1300 х 68 сантиметра, достатъчно малка, за да се постави в гараж или на външна стена. До осем батерии могат да бъдат подредени в един дом, каза Мъск, под аплодисментите на инвеститори и журналисти на дългоочакваното събитие.
Батериите първоначално ще бъдат произвеждани във фабриката за електрически автомобили на компанията в Калифорния, но ще се преместят в планираната "гигафабрика" в Невада, през 2017г. Съоръжението в Невада ще бъде най-големият производител на литиево-йонни батерии в света и се очаква масовото производство в голям мащаб да помогне за намаляване още повече на разходите. Мъск каза, че около два милиарда Powerpacks може да съхраняват достатъчно електричество, за да отговорят на нуждите на целия свят. "Това може да изглежда като една луда цифра, но всъщност е по силите на човечеството."
Deutsche Bank прогнозира продажбите на батерии за жилища и предприятия може да донесат $ 4.5 милиард а приходи за Tesla. Индустрията за съхранение на енергия се очаква да нарасне до обем от $ 19 млрд до 2017 г.
Предприемачът, който създаде онлайн системата за плащане, PayPal, е основал също частна космическа компания, Space X и експериментира с високоскоростна система за обществен транспорт, наречена Hyperloop.

Станете почитател на Класа