Руски политик критикува като "гей пропаганда" албум на U2 - подарък от Apple

Десен руски политик поиска разследване на албум на U2, като "обект, развращаващ младежите с незаконно съдържание и насърчаващ гей секса".
Заместник-председателят на руската Дума поиска от главния прокурор да да разследва Apple за разпространението на "гей пропаганда" сред непълнолетните, заради това, че пусна като подарък безплатни копия на последния албум на U2, „Песни на невинността", до повече от 500 милиона клиенти по целия свят през септември 2014 година.
"Имах тази красива идея и ние се увлякохме ", каза фронтменът Боно, в отговор на широко разпространената критика на автоматичното изтегляне. "Артистите са предразположени към такива неща."
Критиците считат, че албумът на U2 насърчава секс между мъже и прокремълският вестник Известия цитира Евгени Тонки, адвокат, който казва, че той е готов да съди Apple за морални щети от името на собствения си син.
Ако Apple бъде осъден за разпространение на гей пропаганда сред младежите, компанията може да бъде принудена да прекрати дейността си в Русия за 90 дни, или да се плати глоба в размер до 1 милион рубли.

Станете почитател на Класа