"Pадиоактивна" жена-учен влиза в атомната централа в Чернобил

Докато украинските власти са обявили, че положението в зоната на на ядрената централа в Чернобил се влошава, заради горски пожари, анонимен учен иска да покаже на света чрез собствената си кожа, че в зоната вече няма опасност за човешкия живот.
Жената-учен е провеждала изследвания в едно от най-радиоактивните места в света, от 2012 г. Последната й визита в бившата ядрена централа в Чернобил се е състояла на 26 април, 29 години след бедствието, което все още се смята за най-лошата ядрена авария в историята.
Целта на експертката, която нарича себе си "биоманиак", е да покаже, че площта, която според някои оценки е обявена за необитаема за хората през следващите 20000 години, вече не е голяма опасност. В своя YouTube акаунт анонимната изследователка е публикувала серия от клипове, в които се разхожда из руините на централата, влиза командните зали, наблюдава дивите животни наоколо и дори яде ябълки, отгледани в близост до централата, декларирани от другите изследователи като силно канцерогенни.

Станете почитател на Класа