Намериха тайните сметки на Немцов зад граница

В случая на Борис Немцов, се появяват все повече интересни подробности. Разследването се опитва да събере колкото се може повече информация, която може да бъде полезна при разкриването на престъплението. Както съобщи нашият източник от разследването, финансовото разузнаване е открило тайните му сметки в Кипърски банки. Има доказателства, че Немцов също е имал сметки в Американски и Германски банки, но тази информация все още е в процес на проверка. Според някои оценки, в чуждестранните сметки Немцов вероятно съхранява около 10 милиона долара.
Оказва се, че от февруари 2005 г. до октомври 2006 г., Немцов е работил като независим консултант на Виктор Юшченко. В това време, според разследването, Юшченко е поверил на Борис управлението на финанси, които президентът на Украйна получавал от Америка. Немцов прекарвал финансовите потоци чрез асистентката си - украинка, с която, според слуховете, той не само работил, но имал и роман.
По време на работата с Юшченко Немцов според нашия източник също се замесил в търговия с оръжие. След разпадането на СССР в Украйна остава огромен военен арсенал, оценяван на $ 90 - 100 милиарда щатски долара. Това са артилерийски системи, бронирани автомобили, танкове, бойни и транспортни самолети, включително стратегически бомбардировачи Ту-160 и Ту-95MS и междуконтинентални балистични ракети. Част от това богатство веднага се озова в горещите точки на света. За да не изчезне и останалото от Министерството на финансите е създадена формалната структура - "Ukrspetsexport", която продава оръжия и военно оборудване на Грузия, Туркменистан, Чад, Кения, Тайланд, Пакистан. Някои сделки са тайни и имало нужда от надежден човек за посредник. Според сведения това е Немцов, получаващ от всяка доставка определен процент.
Освен украинката на Борис помагала и друга жена - партньорът му в бизнеса Елена , тя е откривала сметките му в Кипър. В допълнение, тя имала право да тегли от сметките му определена сума за своя употреба.
Междувременно делата за наследството на любвеобилния политик продължават. Две жени - Анна Лесникова и и Катрин Ифтоди - защитават в съда правото на децата си да бъдат наречени синове на Немцов и да получат капитала му.

Станете почитател на Класа