5-те начина, по който Путин полудява САЩ

Въпреки, че руският президент Владимир Путин работи за изграждането на здраво и трайно партньорство със САЩ в такива разнообразни области като борбата срещу тероризма и изследването на космоса, духът на двустранните отношения и добрата воля не са взаимни, счита американският журналист Робърт Бридж.
Силите на НАТО, водени от САЩ продължиха да се движат неумолимо към руската граница, а плановете за изграждане на противоракетен щит в Източна Европа продължават да бъдат заплаха за стратегическото равновесие в региона и да проправят пътя за още една надпревара във въоръжаването. Докато САЩ и техните съюзници предприемат поредица от катастрофални и нелегитимни войни срещу суверенни държави, президентът Владимир Путин бива сочен от тях като най-голямата заплаха за световния мир.
Американският журналист Robert Бридж описа начините, по които Путин подлудява САЩ.
Путин даде безплатно на САЩ карта за „излизане от войната". "САЩ трябва да са благодарни на руския лидер за неговото посредничество в последната минута, което позволи на Вашингтон да избегне скъпа и със сигурност бедствена военна конфронтация в Сирия. Но не стана така", казва журналистът.
Путин даде убежище на Едуард Сноудън. Разкритията на сътрудника на ЦРУ и НСА Едуард Сноудън осветлиха неизвестни досега подробности за системите за масово наблюдение, използвани от Националната агенция за сигурност на САЩ (NSA) в сътрудничество с Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. На 12 юли, в изявление Сноудън изказа своята "благодарност и уважение към Русия, която първа се противопостави на нарушенията на човешките права, извършени от силните за сметка на слабите ".
Успехът на Олимпийските игри в Сочи. Въпреки прогнозите на много американски медии, Зимните олимпийски игри в Сочи се оказаха много успешни. "Не само не се сбъднаха апокалиптичните прогнози, но руските спортисти взеха у дома 13 златни медала (най-високо постижение на игрите)," каза Бридж.
Путин не насърчава световните войни. "Въпреки безмилостните усилията на Запада да обрисуват Путин като милитарист, от рода на съвременните западни войнолюбци, действията на Путин при запазване на Русия далеч от чужди военни конфликти са безупречни и този безспорен факт остава голям източник на раздразнение за западните правителства" каза журналистът.
Путин има всички отговори и защитава традиционните ценности и морално поведение. Бридж казва, че напоследък в света има фронтална атака срещу традиционните ценности и морално поведение и "Русия остава една традиционна и консервативна страна, която се възстановява бавно на основа на православното християнство. Владимир Путин се бори постоянно срещу проникването на агресивни и безотговорни поведения, които заливат света от Запад. Затова, руският лидер е презиран от западните политици. Но също така е спечелил подкрепата на милиони сърца и умове включително на американци, които разбират, че той се бори за консервативните и традиционни ценности, в един полудял свят".

Станете почитател на Класа