Турска делегация пристигна в Крим

В Крим пристигна турска делегация, за да види развитието на полуострова и да разсее антикримската пропаганда, пише „Взгляд", позовавайки се на кримския вицепремиер Руслан Балбек. По неговите думи „турската делегация е представена на ниво заместник-кметове, представители на бизнеса и общественици".
„Турските гости ще могат да се убедят, че кримчани живеят в мир и съгласие, да разберат перспективите пред потенциалните икономически връзки, както и да видят, че Крим и Русия- това е единна история и единно бъдеще. Посещението на турската делегация е положителен сигнал, който ще позволи да се разбере, че всички народи на полуострова само спечелиха от присъединяването на Крим към Русия. Уверен съм, че подобни посещения ще позволят на чужденците самостоятелно да изградят мнението си за Крим, а не да се ръководят от антикримската пропаганда на западните медии и украинските политици", заяви Балбек.

Отбелязва се, че турските чиновници, влизащи в състава на делегацията, са първите официални представители на чужда държава, посещаващи Крим след присъединяването към Русия.

Станете почитател на Класа