Немска двойка "плати своя дял военни репарации" на Гърция

Докато германското правителство отказва да плати репарации за Втората световна война на Гърция, немска двойка просто пристигна в Гърция за да "плати своя дял" от компенсациите, дължими от страната им.
Нина Ланге и Лудвиг Заккаро достигнаха до крайбрежния град Науплия, Южна Гърция, и внесоха 875 евро в Кметството на града, като дължима от тях част военни репарации, съобщава Der Spiegel ".
"Това е символичен акт, проява на солидарност, за да се поправят щетите, причинени от Германия. Ние се срамуваме от нашата страна и се надяваме някой ден правителството да изплати репарациите, но в същото време решихме да платим предварително нашата част," каза 56-годишната Ланге.
Гърция смята, че Германия дължи около 211милиарда долара от войната, но Берлин приключи да плаща задълженията си през 2010 г. Въз основа на общата сума, искана от Атина, Ланге и Заккаро изчислили, че всеки немец ще трябва да плати 875 евро.
"Не сме богати германци, от онези, които много гърци си представят. Аз съм пенсионер и жена ми работи, но се възхищавам от Гърция, от историята й, от начина й на живот, от приятелството," каза Заккаро. Дарението на двойката е предназначено за закупуване на храни за организация, която подкрепя засегнати от икономическата криза семейства.

Станете почитател на Класа