Дуел: Руският Ту-160M срещу британскияTyphoon

Благодарение на своите характеристики, модерният руски бомбардировач Ту-160M превъзхожда всеки британски самолет, включително изтребителя Тайфун, защитаващ въздушното пространство на страната, казва военният експерт от Royal United Services Institute Игор Сутягин, цитиран от "Дейли мейл".
Tu-160M, известен още като "Белият лебед" или "Blackjack" по класификацията на НАТО, може да лети без презареждане над 10 000 километра, което е четири пъти повече от британските изтребители. В същото време, експертът отбелязва, че руският бомбардировач има по-голяма тяга и е в състояние да носи повече конвенционални ракети.
"Полетните тестове са успешни и сега този бомбардировач е много мощен. Просто няма британски самолет от същия калибър. Това е най-голямият бомбардировач в света", каза Сутягин.
Освен това, експертът заяви, че "докато въоръжените сили на Обединеното кралство се намаляват поради свиване на разходите, президентът Путин даде приоритет на областите на отбраната, където той вярва, че може да надвие Запада".

Станете почитател на Класа