САЩ:. „Нова партия Черни пантери“ се опитва да въоръжи всеки афроамериканец

Около 40 членове на „Нова партия Черни пантери" (NBPP) излязоха по улиците на столицата на Тексас (САЩ) за да осъдят неотдавнашните убийства на черни граждани в различни части на Съединените щати. Носейки тежки оръжия, протестиращите обявиха желанието си да патрулират в техните общности и да въоръжават своите членове.
Въпреки, че демонстрацията съвпадна с музикалния фестивал Austin SXSW в понеделник членовете на движението, които носеха автомати Калашников и AR-15 привлекоха вниманието на мнозина.
Смъртта на Майкъл Браун и Ерик Гарнър предизвика масови протести и фактът, че нито един полицай не бе обвинен и в двата случая, генерира чувството за несправедливост у афро-американската общност в страната.
"Нашата мисия е да въоръжим всеки черен в САЩ,който да може да носи законно оръжие", заяви активистът Дарън X във видеоинтервю, записано от Ruptly.
Друг член на политическата организация на чернокожата общност, Ерик Кхафр, каза, че групата не се опитва да подклажда насилие, а да посочи на хората техните права и да защитава общността.
"Ние солидаризираме с всеки, който патрулира срещу полицейския терор", каза той.

Станете почитател на Класа