Северна Корея заплашва да постигне обединение на Корея по свое усмотрение

Северна Корея заплашва да предприеме обединението на Корея по свое усмотрение, ако правителството на Южна Корея не се откаже от конфронтация с Пхенян, се казва в публикувано в понеделник изявление на официален представител на Комитета на Северна Корея за мирно обединяване на Отечеството.
"Ние се застъпваме за по-добри отношения между Севера и Юга, за мир и обединение, но не поради липса на сили и възможности или защото не виждаме други начини и средства за асоцииране. Ако куклената клика следва безразсъдното противопоставяне на системи, ние ще се изправим да се борим за обединението по наш собствен начин", се казва в документа.
Причината за декларацията на Комитета на Северна Корея е неотдавнашното изявление на заместникът на Президентската комисия на Южна Корея за национално обединение, Джонг Уок Чунг, който е заявил, че едно от поделенията на неговия екип се готви за "абсорбиране" на КНДР.
След като получи много критики за това изявление, служителят е бил принуден да направи ново заявление, убеждаване на обществеността, че правителството в Сеул предлага мирно обединение, а не едностранно абсорбиране на севера от юга.

Станете почитател на Класа