Трите китайски оръжия, които са "страшни" за ВМС на САЩ

Нарастващата мощ на Китайската народна република все повече увеличава риска за САЩ от възможна военноморска война между двете страни. Военният експерт Хари Казианис посочва трите китайски оръжия, които са "страшни" за ВМС на САЩ
Според автора, страни като Китай, Иран, Русия и в някои отношения, Северна Корея, активно развиват своите оръжия, което увеличава рисковете за Вашингтон в случай на евентуално морско сражение. Авторът обаче счита, че най-голямата заплаха за САЩ е разработената от Китай сложна система оръжия, като изтъква трите й смъртоносни компонента:
DF-21D: Убиецът на самолетоносачи. Това е противокорабна балистична ракета със среден обсег за атакуване на кораби в морето. Ракетата има свръхзвукова скорост от Mach 12, което я прави изключително трудна за унищожаване. В същото време, това е мобилна система и е почти невъзможно да бъде локализирана преди изстрелването.
"Кървава атака чрез наситеност ". В този случай не става дума за определен вид оръжие, а за тактика. Пекин използва насищане с различни видове балистични и крилати ракети от своя арсенал, като въздействието на тази масирана атака е наистина ужасно. Китайската армия започва атака отначало с ракети от въздуха, следвани от изстрелвани от подводници и от брегови системи за тотално унищожаване на противниковия флот.
Мини. Въпреки, че често се говори много за съвременни оръжия и високи технологии, не бива да забравяме най-древните оръжия, които могат да бъдат също толкова смъртоносни. Опитът на Китай с мини е не само богат, но съдържа някои от най-смъртоносните световни примери. Страната е в челните редици на технологиите и концепцията за водене на война с мини и разполага със системи, които развитите страни като САЩ не притежават в своя арсенал.

Станете почитател на Класа