"Времената на Латинска Америка като заден двор на САЩ отминаха"

Кубинският външен министър Бруно Родригес в събота изрази пълната подкрепа на страната си за Венецуела и отхвърли едностранните мерки на САЩ срещу Боливарската република. "Аз дойдох, за да изразя безкрайната, пълна и абсолютна солидарност на кубинската революция с Боливарска революция, абсолютната лоялност към паметта на вечния Командир Уго Чавес, най-добрият приятел на кубинската революция. В момент, когато се атакува Венецуела, Куба смята, че атаката също е и срещу нея "съобщава Telesur.
Той каза, че Куба "енергично осъжда едностранните действия на САЩ срещу Венецуела, изразяваме нашето решително осъждане на указа на президента на САЩ, който неоснователно сочи Венецуела като заплаха за националната сигурност на САЩ и прилага едностранни мерки. Това е нарушение на международното право ".
"Времената на Латинска Америка като заден двор на САЩ отминаха", каза дипломатът. "Вие не можете да управлявате Куба с морков или Венецуела с тояга". Родригес също каза, че кубинските служители, които сега служат във Венецуела остават и ще работят нормално, независимо от обстоятелствата.
„Венецуела и Куба са в неразрушимо единство. Сигурен съм, че Латинска Америка и Карибския басейн щереагират с жизненост и твърдост срещу заплахите за Венецуела", каза дипломатът.

Станете почитател на Класа