Израел укрепва връзките с Русия и Китай

Започна официалното посещение на израелския външен министър в Москва, по време на който Авигдор Либерман ще проведе разговори с руския си колега Сергей Лавров. Либерман ще обсъди с Лавров широк кръг от актуални политически въпроси, включително израелско-палестинския мирен процес, както и перспективите за по-нататъшно развитие на руско-израелското бизнес сътрудничество.
По време на посещението ще се проведе среща на руско-израелската комисия за търговско и икономическо сътрудничество с акцент върху приоритетните области на сътрудничество като хай-тек, енергетиката, информационните технологии и съобщенията, космическите изследвания, селското стопанство, транспорта и туризма.
"Русия високо цени на традиционно приятелските отношения с Израел и придава голямо значение на по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество в различни области," – декларира руското външно министерство.
След това израелският външен министър ще посети Пекин, където той ще разговаря с представители на китайското ръководство.

Станете почитател на Класа