15-годишен създаде 3D принтер, който ще направи революция

15-годишният калифорниец Томас Суарес е разработил 3D принтер с възможности за 10 пъти по-бърз печат от съществуващите машини.Той не е обикновен тийнейджър. Прекарал е години в разработване на приложения, има своя собствена фирма и на 12-годишна възраст изнесе реч в платформата TED.
През юли младежът обяви плановете си за създаване на революционния принтер, а сега вече компанията на Суарес, CarrotCorp, официално представи своята високоскоростна машина ORB. ORB комбинира няколко технологии с модулна конфигурация, която позволява бърза настройка и смяна на компоненти. Що се отнася до програмата за печат, Суарес е разработил собствен код. Принтерът не използва стандартния код G, а нов код ORB Print, който е четлив и може да бъде разбран от всеки.
Принтерът е с формата на кръгъл резервоар и осигурява зрителен ъгъл от 360 градуса на отпечатвания обект. Сега Суарес и неговата компания стартират кампания за набиране на средства и в рамките на няколко седмици ще лансират масово производство на това невероятно изобретение.

Станете почитател на Класа