Почит за Елена Образцова

Руският премиер Дмитрий Медведев изрази съболезнованията си към семейството и колегите на Народния артист на СССР, оперната певица Елена Образцова, която почина в понеделник, като подчерта, че това е една от най-ярките звезди на оперната сцена и един от символите на Болшой театър на Русия.
Според руския министър-председател, смъртта на Образцова е огромна и незаменима загуба за световната култура.
"Елена е една от най-ярките звезди на операта, символ на Болшой театър на Русия. Рядката й красота и изразителен глас, драматичен талант и висше майсторство завладяха феновете на изкуството. Във всяка своя вокална партия тя влагаше късче сърце и душа" - се казва в съобщение, публикувано на интернет страницата на руското правителство.
Колективът на Metropolitan Opera в Ню Йорк също скърби за смъртта на изключителния руски мецосопран и изрази съболезнования към нейното семейство, приятели и фенове.
Образцова е изпълнила девет роли на сцената на Метрополитен опера, " като се започне със сензационния дебют през 1976 г. в ролята на Амнерис в Аида . В допълнение към зашеметяващия вокал, тя притежаваше сценична харизма, която в целия си блясък се прояви в последната й роля на мадам Ахросимова във" Война и мир ", представена в Метрополитън опера през 2002 г." - се казва в изявлението.
"Ние изразяваме нашите искрени съболезнования на семейството й, приятелите и близките й," - се казва в изявлението, подписано от генералния директор на театъра Питър Гелбом и музикалния му директор Джеймс Ливайн.

Станете почитател на Класа