Защо жената стига по-рядко до оргазъм?

Защо жената стига по-рядко до оргазъм?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.07.2024
  • Сподели:

Психологът Чалом Ливит заяви пред Psychology Today, че жените оценяват секса по различен начин от мъжете и съответно се нуждаят от различни действия, за да получат удоволствие. Експертът разкри основните условия за женския оргазъм.

"Мъжете обичат предимно проникващия секс, докато жените се нуждаят от прегръдки, емоционална връзка, силна възбуда и усещане за желаност, обясни специалистът. Затова мъжете почти винаги постигат удовлетворение, а жените много по-рядко."

„Жените често изпитват сексуално желание, но това, което е важно за тях, е емоционалната връзка с партньора им в среда на комфорт и безопасност. Може да искат да изпитат оргазъм много пъти. Жените разполагат с широка гама от неща, които ги удовлетворяват, и добрите любовници ще отделят време, за да говорят за това и да намерят начини да задоволят една жена“, каза Ливит.

Жените се нуждаят от повишен окситоцин за пълна възбуда, а нивото на хормона може да се повиши само при дълга любовна игра и откровени разговори за желанията на двамата партньори.

Специалистът обясни, че жените се нуждаят средно от 20 до 60 минути любовна игра, за да бъдат достатъчно възбудени. За да постигнете оргазъм, тя посъветва да говорите за желанията си с партньора си, така че той да разбере как да действа. Също така няма нужда да превръщате кулминацията в самоцел, допълва психологът. Двойките, които се фокусират върху самия процес, се наслаждават повече на секса и имат повече оргазми.

Станете почитател на Класа