Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си по Инстаграм

Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си по Инстаграм
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.07.2024
  • Сподели:

Шокираща ситуация настъпи във висшите слоеве на арабския свят. Шейха Махра заяви, че се развежда със съпруга си Шейх Мана бин Мохамед Ал Мактум пред очите на всички онлайн потребители. С публикация в социалната мрежа тя го заряза брутално с 2 изречения и без никакви обяснения.

Единствената причина, която посочва в поста, са постоянните му ангажименти с други компании, като принцесата не пояснява дали става въпрос за мъжки или женски. Махра се обърна към съпруга си с едно изречение. Ето какво му написа:

 

0ahhnols

 

„Скъпи съпруже, тъй като си зает с компанията на други хора, тук официално обявявам нашия развод.

Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Развеждам се с теб!

Грижи се за себе си,

Твоята бивша жена “

 

0aajujbb

 

Само по себе си този бунтарски акт е нещо абсолютно безпрецедентно за арабския свят, независимо дали се касае за изневяра, недоволство или друг проблем в брака, който не може да се реши другояче. Публикацията на принцесата е натрупала стотици хиляди харесвания и десетки хиляди коментари.

 

0aiiiikj

 

Арабската красавица не е оставила нито една снимка от сватбата им, нито от общия им живот, в профила си в социалната мрежа.

Съвсем наскоро тя стана и майка и не е никак ясно при кого ще отиде дъщеричката им. Най-вероятно тя ще остане при майка си, като се има предвид не само, че така повелява традицията, но и като се има предвид кой е баща ѝ.

Впечатляващо е, че въпреки суровите очаквания в мюсюлманския свят, в коментарите под нейното авангардно съобщение за развод хората не я нападат, напротив – всички поздравяват Шейха Махра за смелостта ѝ, наричат я „желязна жена“ и се възхищават на куража ѝ да се разбунтува в една силно консервативна култура.

Нейно Височество Шейха Махра бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум е член на кралското семейство на Дубай.

Махра е наполовина гъркиня, наполовина дубайка. Майка ѝ Зоуи Григоракос е от Гърция, а баща ѝ е шейх Мохамед бин Раид Ал Мактум - вицепрезидент и министър-председател на Обединените арабски емирства и владетел на Дубай.

Махра е обичана обществена фигура и модел за подражание в Дубай. Прочута е със своята благотворителна дейност, с уменията си по конна езда и страстта си към фотографията.

Един от основните приоритети на Шейха Махра е да подкрепя и популяризира достъпа до образование за децата в Близкия изток. Тя е прочута със състраданието си към болни деца и отделя много от времето си, за да бъде с тях.

Като истинска принцеса тя е майстор в конната езда, обожава конете и кучетата и обича да се грижи за бездомни животни.

През лятото на 2023 г. Нейно Височество се омъжи за Шейх Мана бин Мохамед Ал Мактум на грандиозна сватбена церемония. Година по-късно се роди дъщеря им, пише Телеграф.

Основното си образование дъщерята на шейха получава в частна училище в Дубай. След това продължава обучението си във Великобритания и има диплома по международни отношения. Освен това има и висше образование от правителствената администрация на Мохамед бин Рашид.

Станете почитател на Класа