Проф. Рачев: Захлаждането е минимално, изпращаме турбо топъл юни

Проф. Рачев: Захлаждането е минимално, изпращаме турбо топъл юни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2024
  • Сподели:

Изпращаме юни с турбо топли дни, а това захлаждане, за което говорехме и чакахме, май няма да е толкова страшно и голямо и ще бъде само в четвъртък и петък. Това каза климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

Има над 90% вероятност юни да се окаже най-топлият месец откакто се водят метеорологични измерения. Жегата е много съществена и страшното е, че е много продължителна и организмът няма как да си почине. В предишните години имаше 4-5 дни турбо жега и после малко захлаждане, а сега това не е така, каза още проф. Рачев. 

От днес ще започне облакообразуване и в четвъртък и петък ще вали над Западна България. На морето почти няма да усетят нищо и могат да пият коктейлчета, каза още проф. Рачев.

В петък ще е 20 градуса на Витоша, а по Дунава ще си е топло - 32-33.

В събота и неделя ще се установи слънчево и сухо време. В София ще има минимално захлаждане и може да превали, а в събота и неделя пак ще е около 32 градуса.

Не виждам за какво захлаждане можем да говорим в Пловдив - там ще с 1-2 градуса по-малко, каза още проф. Рачев. 

В Русе ще има захлаждане в четвъртък и петък ще се радват на температури от 33 градуса. Направо можеш да си ходиш спокойно. Комарите късат месо, могат да ти откраднат бирата. Термометърът почукал на прозореца и поискал да влезе, че му станало много горещо, пошегува се проф. Рачев с температурите. 

Станете почитател на Класа