Служебната екоминистърка си поиска нов служебен джип за Коледа

Служебната екоминистърка си поиска нов служебен джип за Коледа

Брутална обществена поръчка за над 80 хиляди лева държавни пари обяви служебната министърка на околната среда и водите Росица Карамфилова - с искане за чисто нов служебен джип точно преди коледните празници.

 

 

В края на миналата седмица от МОСВ са публикували и техническите спецификации за новата лимузина, чиято цена се очаква, според техните разчети, да струва 66 хиляди лева без ДДС. 

Оказва се, че ведомството ще се сдобие не просто с нова кола, а със SUV, 4х4, с гаранционен срок от над 60 месеца или 150 хиляди километра. 

Но това не е всичко, минималната мощност на автомобила трябва да е от 145 конски сили, като трябва да е оборудван и с климатик, и с озвучителна система, и със зимни гуми. За да е пълен комплектът, колата ще трябва да има и ръководство на български език, а за пълен лукс ще трябва да е снабдена и с отопляеми електрически огледала, освен стандартните автоматични прозорци. 

Разбира се, има и изисквания за количеството вредни емисии от въпросната лимузина и затова се предвижда и опцията да се купи хибрид, в случай, че някоя от заинтересованите компании реши да участва в конкурса с "електричка". 

Срокът за подаване на оферти в апетитния конкурс е средата на януари 2023 г., когато ще бъдат отворени и книжата по процедурата и ще стане ясно дали конкретната марка и модел всъщност не са били предварително съгласувани и избрани за нуждите на министър Карамфилова. 

Станете почитател на Класа