Уникално 62-г. BMW без пробег

Уникално 62-г. BMW без пробег
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.07.2022
  • Сподели:

Рядко BMW 502 от 1960 г. се продава в Москва. Според продавача, колекционерският автомобил е възстановяван в продължение на четири години от германски тунинг специалисти под надзора на представители на баварската марка, съобщават световните издания.

 

Капсула на времето: Намериха уникално 62-г. BMW без пробег СНИМКИ

 

"Бароковият ангел" е възстановен до заводското си състояние. Собственикът планира да получи 21 500 000 рубли (около 367 000) за този уникален екземпляр с пробег от 30 км.

 

BMW 502 дебютира през 1954 г. През десетте години на производство автомобилът, базиран на предвоенни разработки, се произвежда с каросерии седан и кабриолет.

 

 

 

Моделът получава необичаен за онова време външен дизайн, който се отличава с издължени предни крила, преминаващи в задните светлини. Заради този стил автомобилът е наречен "бароков ангел".

 

 

 

Както вече стана ясно, ретро автомобилът е възстановяван в продължение на четири години в едно от най-известните ателиета в Германия. В процеса на работа каросерията на BMW и всички дървени елементи на интериора са възстановени, а ходовата част и двигателят са ремонтирани с оригинални резервни части. Освен това автомобилът е оборудван с многоспицови джанти.

 

 

 

Рядко срещаният седан се задвижва от 3,2-литров двигател с мощност 140 конски сили. Автомобилът е с механична скоростна кутия. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа