Пускат тайно от затвора Данчо Релето от "Наглите"

Пускат тайно от затвора Данчо Релето от "Наглите"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.12.2021
  • Share:

Един от най-кръвожадните бандити от групата за отвличания "Наглите" ще бъде освободен тихомълком от затвора. Даниел Димитров, известен с прозвището си Данчо Релето, е бил освободен предсрочно преди броени дни. Оказва се, че Димитров е поучил свободата си с определение на Софийския градски съд от 17 декември.

 

Припомняме, че Релето заедно с останалите лидери на "Наглите" Ивайло Евтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев-Прокопи Културиста, бяха осъдени на по 18 г. затвор. През октомври м.г. Йожи също получи свободата си предсрочно.

По закон, Даниел Димитров има право да поиска да го пуснат при изтърпяно половината от наказанието, тъй като преди да се прослави като един от "Наглите", няма нито една осъдителна присъда.

 

Така, след като е бил зад решетките 12 години и 1 месец, той е пуснат. Оказва се, че Данчо Релето е работил, докато е бил затворник, и така е стопил около 4 години от наказанието. Реално са му оставали по-малко от 2 години затвор, заради което Софийския градски съд е отсъдил, че може да бъде пуснат. Съдиите се позовават на становище на затворническата администрация, според което престъпника се бил поправил и бил отзивчив в работата с другите пандизчии. През пролетта излязъл в 7-дневен отпуск и се върнал навреме.

 

Скандал в Lupa.bg: Пускат тайно от затвора Данчо Релето от "Наглите"

 

Даниел Димитров-Релето е вторият от групата на Наглите, който ще излезе на свобода. Ивайло Ефтимов-Йожи беше освободен през октомври миналата година. Той и Любо Гребеца бяха на крачка от свободата през 2017 г., когато Софийският градски съд реши да ги пусне, но Апелативният не се съгласи с определението им. 

Станете почитател на Класа