Крокодил изяде акула в Куинсланд

Крокодил изяде акула в Куинсланд
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.12.2021
  • Share:

Крокодил в река Прозерпин в австралийския щат Куинсланд доплува до уловена от рибар акула и я нагълта цялата пред очите на слисания мъж. Случката е записана на видео и разпространено в интернет, съобщи АВС.

 

Дан Джонсън решил през почивните дни да отиде за риба. Когато хвърлил въдицата от брега на реката, на кукичката се закачила малка акула. Докато се опитвал да я извади от водата, акулата се заплела в стара въдица.

 

„Хванах акулата и се опитах да я измъкна от водата. Внезапно забелязах силно оживление малко по-нататък по брега. Хората започнаха да крещят: „Внимавай, идва!“ – разказва мъжът. Няколко секунди по-късно до брега доплува четириметров крокодил и погълна акулата цяла.

 

Крокодил изяде акула в Куинсланд

 

Джонсън каза, че в живота си често е срещал крокодили, тъй като е израснал в тази местност, но обикновено ги наблюдава отдалеч. „Никога досега не съм виждал от толкова близо крокодил, който поглъща плячката си. Почти усещах диханието му, а това беше впечатляващо“, каза той.

 

Австралиецът отбеляза, че е имал възможността да разгледа всеки белег и всяка бойна рана по муцуната на крокодила.

 

Мъжът е заснел случката. Той се надява, че записът ще помогне на хората да разберат, че в реката има крокодили и трябва да бъдат по-внимателни.

 

„Уважавайте дивите животни, не ги наранявайте и се дръжте изключително предпазливо“, каза Джонсън, който насърчава хората да снимат животни, но да не се опитват да ги хранят.

Станете почитател на Класа