Тя от 8 години не си мие косата

Тя от 8 години не си мие косата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.12.2021
  • Сподели:

Момиче стана известно из интернет пространството с... немитата си глава. Пейдж Гозон получи над 306 милиона харесвания в платформата TikTok и бе интервюирана от Allure.

 

 

Момичето сподели как се чувства, след като от 8 години не е мила главата си с шампоан. 

16-годишната девойка от Северна Каролина, САЩ, спряла да мие косата си през 2012 година. По думите й родителите й я карали да я къпе ежедневно, въпреки нейното нежелание.

 

"Първоначално това беше протест срещу родителите ми", признава си Гозон и добавя: "Струваше ми се като поредния скучен ритуал в ежедневието, който просто не исках да изпълнявам".

 

Няколко седмици по-късно, без шампоан и измиващи продукти, момичето се зачудило колко време косата й може да издържи. Година по късно немиенето на главата й се превърна в начин на живот.

 

 

 

Момичето все пак плакне косата си понякога с чиста вода и използва бебешка пудра при сушене.

Гозон споделя, че след като се е отказала от химикалите и препаратите, косата й започнала да расте много по-бързо и е много по-здрава.

 

През август 2019 година пък друго момиче реши да се откаже от шампоана и започна да мие главата си с оцет и дъждовна вода. По думите й косата й в момента е много по-здрава и лъскава.

Станете почитател на Класа