Ето защо дубайките ходят в черни дрехи в жегата

Ето защо дубайките ходят в черни дрехи в жегата
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2021
  • Share:

Сигурно всеки турист, който пристига в Дубай на почивка, се чуди защо местните арабски жени носят черни дрехи в ней-голямата жега докато мъжете се разхождат наоколо в дълги бели дрехи от лека материя.

 

Отговор на този въпрос дава блогърката Алия в профила си в TikTok. Тя се е преместила да живее в Дубай преди 7 години, омъжила се е за арабин и сега споделя детайли от живота в тази мюсюлманска страна.

 

От незапомнени времена сред арабите жената се счита за сянка на мъжа, затова тя трябва да има много скромен вид, да изглежда незабележима.

 

 

 

Черният цвят в традиционното облекло помага да се прикрият очеранията на женската фигура. Европейците се шокират от това, но за жителките на Дубай се счита просто за недопустимо да привличат погледите на мъжете и да предизвикват интереса им.

 

И макар тези неща в източните традиции да не са неизвестни, има един факт, който предизвиква объркване. През лятото в Дубай термометрите направо се чупят, а е известно, че черното привлича слънчевите лъжи. Не обрича ли това на страдание арабските жени?

 

 

 

На пръв поглед наистина изглежда, че в такива дълги срехи с цвета на нощта човек ще припадне от жега. В действителност, обаче, това изобщо не е така.

 

 

В традиционните женски дрехи изобщо не е топло, защото те се шият от висококачествена коприна, която е приятна за тялото и създава усещане за прохлада.

 

Станете почитател на Класа