Симулатор за стюардеси

Симулатор за стюардеси
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.03.2021
  • Сподели:

Преди на салонния екипаж и пилотите да им бъде поверена отговорност за полети, те трябва да преживеят извънредни ситуации и да бъдат обучени как да се справят тогава. Туристически сайт публикува видео, което би трябвало да успокои най-нервните пътници, които се страхуват от инциденти на борда.

 

Ники Келвин от The Points Guy UK беше поканен да прекара един ден в авиационния обучителен център на авиокомпания Etihad в Абу Даби. Той засне преживяването в контролния център на симулатор на самолет 787 Dreamliner и в симулирана кабина, където се пресъздава ефектът от повреда в техниката, наред с писъците на пътниците.

 

В салона избухва и пожар със съвсем реални пламъци.

В първата част на видеото Ники получава инструкции от италианския капитан Лука. Обучението се извършва в един от няколкото симулатора за 787, разположени в огромния залив, всеки от които струва няколко милиона долара, пише „Дейли Мейл“.

 

 

 

Лука показва версията за полети на Google Maps, как самолетът може да лети през нощта заради високотехнологичния дисплей и обяснява, че на презокеански полети от Ню Йорк до Лондон понякога се вижда Северното сияние над Гренландия.

 

 

 

Келвин успява да „приземи“ успешно самолета на „Хийтроу“. „Да ме научат как да летя на родното си летище в Лондон беше неописуемо преживяване. Въпреки че съм изминавал този път стотици пъти като пасажер, беше изключително вълнуващо да преживея това от първа линия, особено в такъв високотехнологичен симулатор, използван от професионални пилоти“, споделя той.

 

 

 

Видеото разкрива още гигантския басейн, който обучаваните използват за разиграване на приземяване на вода. След това Келвин е изпратен в икономичната зона за обучение за извънредни ситуации по средата на полета.

Салонът е програмиран за симулация на срив на оборудването на носа на самолета. Самолетът започва да се тресе силно, а от озвучителната система се чуват писъци на пътници.

 

 

Etihad разкрива и как тренира персонала да се справя с пожари на борда като пускат дим в салона и палят истински огън, който служителите трябва да гасят.

Келвин трябва да отваря врата в самолета и да задейства пързалката за спешни случаи, което му било изключително забавно.

 

Станете почитател на Класа