Палавите забавления на круизните работници

Круизните кораби предлагат удобствата на бутиковите хотели, но с добавено приключение – обикаляне на света със спиране на различни пристанище по пътя. Почиващите прекарват това време на планирани екскурзии, но може би се чудите какво правят от персонала през това време.

 

Бивш работник на круизен кораб повдига завесата.

Изглежда, че докато гостите са заети да разглеждат, работниците често използват възможността да се отпуснат след натоварено дежурство. Понякога това разпускане включва доста фриволни забавления.

 

 

Бивш работник на круизен кораб разказва в Reddit какво точно включват те. Той бил техник по поддръжката и заедно с кораба спирал на различни места и преживявал най-неочаквни неща.

„По отношение на престоя на пристанищата имам няколко страхотни спомена“, казва той.

„Тъй като работех в основните помещения, нямаше много какво да правя по време на престоя на пристранищата, освен ако нямаше нещо голямо за вършене по поддръжката“, обяснява той.

 

 

Въпреки че местата, на които спирали, били най-различни – Ню Йорк, Козумел, Пуерто Рико и Мексиканската Ривиера, изглежда че забавленията, които той си намирал, доста си приличали.

„Прекарвах повечето време, опитвайки се да свалям и жени и пиейки“, признава техникът. Понякога той и колегите му пробвали и други неща.

„Прекарвах време и с някои от най-добрите ми приятели и видях някои страхотни неща на пристанищата. Научих се да се гмуркам в Козумел, плувах с диви скатове на Каймановите острови и видях някои страхотни паметници на маите на сушата в Мексико“, споделя той.

 

 

Изглежда екипажът успява да се забавлява много и в морето, между смените.

Друг работник на круиз – Джошуа Киснър, разкрива, че много от колегите му прекарват времето си във връзки със свои колеги.

В своята книга той обяснява, че екипажът има склонност да бъде привлечен от хората около себе си – нещо, което той нарича „корабни очила“.

„Нещо интересно се случва, когато сте поставени в среда, където виждате едни и същи стотици хора в продължение на 6 месеца. Осъзнавате, че красотата е относителна. След 6 месеца с едни и същи познати на борда, всеки, който диша и има работещи реородуктивни органи започва да минава за подходящ.

 

 

Това е феноменът, който екипажът нарича „корабни очила“. След 5 месеца на кораб мъж, чието лице напомня на риба-балон, ще получи точно толкова внимание, колкото и Бийтълсите през 1964“, обяснява той.

Друг бивш работник на круизен кораб – Дейвид Брунс, обяснява, че начинът на живот на служителите се свежда до максимата „работи здраво, купонясвай здраво“.

„Те са далеч от вкъщи, работят здраво работя, която никой вкъщи не може да разбере. Повечето са ммлади, добре изглеждащи и няма да ги вземат на борда, освен ако не са безупречно чисти.

Много от тях искат да си създадат спомени, други са отчаяни да се почувстват добре поне за няколко минути. А много от тях не са изпитвали пълна свобода от семейството или общността си“, казва той.

 

 

„За повечето от нас това е само кратък период от живота, когато сме млади и приключенски настроени. Защо да не извлечем максимума? Имате невероятен избор от тела от цял свят, от които да избирате. Вероятно за пръв и последен път в живота си. Това си струва малко недоспиване“, добавя той.

 

Станете почитател на Класа