На Бали се видяха в чудо от българин

Туристите на Бали, които са изчерпали парите си, са отговорност на съответните им посолства. Сетьо Будивардойо, шеф на имиграционната служба на туристическия индонезийски остров, публикува изявление относно туристите, които просят или крадат в на Бали, известен с белите си пясъчни плажове.

 

 

 

 

„Видяхме много случаи на проблемни туристи, напоследък те са или австралийци, британци или руснаци. Ние сме склонни да съобщаваме за тези случаи на съответните посолства, за да могат да наблюдават своите граждани, които са на почивка тук ", казва той пред местния Detik News.

 

 

"Ако следва да обсъждаме бюджетни въпроси, предпочитаме да не даваме храна на хора, които проявяват претенции," казва той. Посолствата трябва да осигуряват своите граждани в нужда, добавя Будивардойо.

 

 

 

 

Наскоро британска жена удари имиграционен служител, след като й бе наложена глоба в продължение за превишаване на туристическата й виза в продължение на месеци. Detik News съобщава миналия октомври, че на острова дълго време е виждан български гражданин, който обикалял с раница, търсел храна в кошчета за боклук, а местните хора били достатъчно добри, за да му дават храна. ;

 

 

 

 

В Югоизточна Азия туристите от западните страни, които просят пари или необходими вещи за пътуванията си, са наричани „begpackers" - игра на думи, означаваща нещо средно между "турист" и "просяк".

 

 

Дори има страница във Фейсбук, наречена „Begpackers in Asia", посветена на тях.

Станете почитател на Класа