Нашето общество се намира в състояние на дезинтегритет и трябва да стопираме нарастващата конфронтация

Нашето общество се намира в състояние на дезинтегритет и една от първите задачи е да работим за по-голям интегритет в обществото и да стопираме нарастващата конфронтация. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в предаването „Денят започва” на БНТ. Хората от улицата не могат да се възприемат нито като опозиция, нито като съратница, те са най-активната част от нашето общество, с която трябва да се води диалог, посочи Орешарски.
Премиерът посочи, че фондовете, които подпомагат регионалното развитие ще си останат в Министерство на регионалното развитие, а за нивото министерство обясни, че то има редица функции и допълни, че към настоящия момент страната почти на 100% е усвоила проекти, включително и започнати през 80-те години.
За съставянето на кабинета Орешарски каза: „Имах три дни да съставя кабинета и макар да заявявах, че имам общи намерения, трябваше през тези три дни да говоря с много хора, с някои от които имах неуспешни разговори. Гледал съм професионалните качества на всеки един. Политическата отговорност винаги се носи от парламентарните сили, които подкрепят който и да е в правителството. Грешките се носят винаги персонално”.



















БНТ

Станете почитател на Класа