Кралица на красотата, но за 1 ден

Организаторите на конкурса за красота Мис Вселена Канада се оказаха в силно неудобно положение, след като се оказа, че наградената кандидатка на конкурса, е била едва четвърта в класирането.

В комюнике директорът на конкурса Дениз Давила се извини и обясни гафа с печатна грешка, допусната от неопитен служител при изготвяне на списъка с местата.

26-годишната Дениз Гаридо бе коронясана в събота, но 24 часа по-късно титлата й бе отнета, с което тя загуби шанса си да участва на финала на Мис Вселена.

"Бях шокирана. Бях постигнала мечтата си и в един момент ми я отнеха. Много съм разочарована, разбиха ми сърцето", оплака се потърпевшата Дениз.

Истинската победителка също е на 26 години.

Риса Сантос ще получи наградата си в събота в Калгари, каза говорител на организаторите.

Това не е първият случай на отнемане на короната заради грешка.

В България, например, миналата година стана грешка при изчисляването на вота от страна на зрителите, които гласуваха чрез есемеси.

Първоначално бе коронясана Ина Манчева, но няколко дни короната й бе отнета.

Тогава, в началото на март 2011 г. ексклузивно в "Гореща точка" Стойчо Керев, председател на журито в конкурса и Емил Кошлуков, един от организаторите на конкурса чрез партньорите на ТВ7 от "Ноу фрейм медия" обявиха, че Ина е изпреварила друга участничка - Габриела Василева с една точка, но по нечестен път.

Причината е, че Манчева е спечелила гласът на публиката по време на конкурса и преди него, който носи три точки, но проверка на организаторите показва, че вотът по интернет е бил манипулиран.

"Това накърни достойнството ми. Това обаче ме направи по-мъдра, защото този конкурс трябва да е честен. Пожелавам успех на Габриела на световния конкурс. Чувствам се обидена, защото това трябваше да се провери по-рано", бяха първите думи на Ина Манчева след като разбра за промяната в класирането.

От своя страна новата победителка Габриела заяви:

"Объркана съм и не знам как да реагирам. Но съм сигурна, че с Ина ще останем приятелки и ще си помагаме в каузите, в които участваме. Разбирам, че й е много тежко. Сигурна съм, че ще се справя и ще се посветя напълно на каузата", заяви тя.

















БГНЕС



Станете почитател на Класа