Броят на загиналите в света от новия вирус на атипична пневмония достигна 27 души

Световната здравна организация съобщи за пет нови смъртни случая, причинени от новия вирус на атипична пневмония. В съобщение на СЗО е посочва, че четирима заразени с вируса за починали в Саудитска Арабия и един във Франция, предаде ИТАР-ТАСС.
С последните случаи вследствие на новия коронавирус са починали общо 27 души от септември 2012 година насам. Лабораторно потвърдени са 49 случая на заболяването в осем страни. Освен в Йордания, Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, са регистрирани случаи във Великобритания, Германия, Тунис и Франция, където е установено, че пациентите са се върнали от посещение в близкоизточния регион или са контактували с пътували до там хора.
СЗО настоятелно препоръчва на всички държави да продължат епидемичния надзор върху острите респираторни инфекции и внимателно да изучават необичайните проявления. СЗО смята за необходими изследванията за коронавируса при всички хора, които се завръщат от Близкия изток със симптоми на остри респираторни заболявания.
От организацията признават, че знаят твърде малко за новия вирус и за начините на неговото разпространение.

















ИТАР-ТАСС

Станете почитател на Класа