Пловдивски танцьори обраха медалите на националния турнир „Пловдив 2013"

Танцьори от Пловдив грабнаха най-много призове на Републиканското детско-юношеско първенство по състезателни танци под надслов „Спортът срещу детската престъпност и наркомания”, който се проведе вчера, 25 май, в Новотел – Пловдив.

 

Тази година пловдивският клуб по спортни танци „Парадайс данс“ възстанови открития национален турнир "Пловдив 2013", който бе прекъснат за няколко години. Това стана благодарение на фондация „Качество на живот“, община Пловдив, Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ и на няколко пловдивски фирми като Рефан Козметикс, Сосиете Дженерал Експрес Банк, които подадоха ръка за финансирането на този традиционен държавен турнир, подчертаха организаторите.

 

На открития републикански турнир по спортни танци домакините от Пловдив достойно защитиха високата си класа. Състезателите на клуб по спортни танци "Парадайс данс" спечелиха две шампионски и пет вицешампионски титли общо.  Пловдивският турнир, част от спортно-състезателния календар на Българската федерация по спортни танци, премина при отлична организация и събра над 120 състезателни двойки в надпревара за призови места и точки за републиканската ранглиста.

 

„Децата трябва да бъдат ангажирани със спорт, изкуство, с нещо градивно, което да ги изгражда като личности“, подчерта д-р Невен Енчев, председател на фондация „Качество на живот“, един от спонсорите на турнира. „По този начин ще ги предпазим да не тръгнат „по-лошия път“ – към престъпността и наркоманията“.

 

Най-младите танцьори на България вложиха много плам и артистичност в представянето си. Наградите на победителите връчиха Георги Титюков, зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ и д-р Ваня Енчева от фондация „Качество на живот“.

 

Изключително ценни за домакините са двете втори места - на латина и на стандарт, спечелени от дебютантите в юношеския майсторски клас - Борис Орешков-Десислава Джоглева. Те бяха изпреварени само от силната несебърска двойка Иван Петров - Надя Янева.

 

При юноши младша възраст успешно бе представянето на Николай Василев - Виктория Бозукова от "Парадайс данс", завоювали второто място след пазарджишките представители на "Импулс" - Борис Даскалов-Диана Енчева.

 

Силно игра и младата двойка на "Парадайс данс" Цветан Минев-Елена Иванова, които направиха силен дебют при юноши- клас 13D. Цецо и Ели не успяха да измъкнат първото място от традиционно силната двойка на "Дъга" - София - Деян Влайков-Емили Влайкова, но съвсем малко не достигна на пловдивчани да станат първи.

 

Домакините от "Парадайс данс" отчитат турнира като изключително силен и успешен за пловдивската танцова школа. Състезанието ще се запомни и с дебюта на над 50 детски двойки в категорията "Изгряващи звезди", участващи за първи път на официално състезание от календара на федерацията.

 

Пълният списък на победителите може да видите в сайта: http://sport.plovdiv24.bg/434456.html


Станете почитател на Класа