Yahoo иска да купи Hulu

Интернет компанията Yahoo подаде официална молба за покупката на популярния в САЩ видео хостинг Hulu, който е собственост на медийните корпорации "Нюз Корп" и "Уолт Дисни", предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информирани източници.

За интернет ресурса също така претендират операторите на платени телевизии DirecTV и Time Warner Cable, както и инвестиционните фондове Kohlberg Kravis Roberts, Guggenheim Partners и Silver Lake. Предлаганите от тях суми не се разкриват. По-рано в медиите се появи информацията, че група инвеститори начело с бившия мениджър на "Нюз Корп" Питър Черни се е опитала да купи Hulu за 500 милиона долара. Представител на компанията отказа да коментира. Очаква се, че броят на претендентите в близките седмици ще се съкрати, отбелязват източниците.
Медийните корпорации "Уолт Дисни" и "Нюз Корп" контролират Hulu чрез своите клонове Ей Би Си и Фокс. Те вече се опитаха да го продадат веднъж през 2011, но след като видяха офертите се отказаха. Генералният директор на Hulu Джейсън Килър подаде оставка през март, от тогава неговите задължения се изпълняват временно от Анди Форсел.
Продажбите на Hulu през миналата година възлизат на 695 милиона долара, а през април видео хостингът съобщи, че над 4 милиона клиенти плащат по 8 долара месечно за абонамент за Hulu Plus. Но собствениците му смятат, че той е губещ. В САЩ Hulu се конкурира на пазара с YouTube, Netflix, Amazon Prime.


















РИА "Новости"

Станете почитател на Класа