Семейна кавга приземила пакистански самолет

Станаха известни нови подробности от около принудителното приземяване на пакистански самолет с 297 пътници на лондонското летище Станстед.

Пакистанската телевизия "Гео-ТВ", на която се позовава ИТАР-ТАСС, разкри, че причината за инцидента със самолета на "Пакистанските международни авиолинии" е семейна кавга. По данни на пакистанското Външно министерство, на които се позовава медията, съпрузите Мохамед Шавкат и Амар Ашраф започнали разпрата, която привлякла вниманието на стюардите, опитали се да ги успокоят. Това обаче наляло масло в огъня – вместо да се успокоят мъжът и жената се нахвърлили върху стюардите, а невъздържаността им стигнала дотам, че заплашили да взривят самолета, ако не бъдели оставени на мира.
След ареста им обаче постъпили съобщения за други двама пътници, които се опитали да проникнат в пилотската кабина, за да отвлекат машината. Представител на лондонската полиция заяви, че след принудителното кацане на самолета, който иначе летял от Пакистан за Манчестер, са арестувани двама пътници на възраст 30 и 41 години. Мъжете са британски поданици. Предварителната информация показва, че самолетът "не е бил обект на терористичен акт".
По-рано вчера бе съобщено, че причината за принудителното кацане била шега на двамата арестувани пътници



















"Гео-ТВ"


Станете почитател на Класа