Nissan изтегля близо 841 хиляди автомобила от пазара

Проблем с волана принуди Nissan да изтегли близо 841 хиляди автомобила в световен мащаб, съобщава BBC. Само във Великобритания това включва 133 869 автомобила Nissan Micra, които са създадени между 2002 и 2006 година в Съндърланд.

Японската компания уточни, че причината за проблемите е болт, използван при кормилото, който не е завинтен както трябва, съобщава Econ.bg. Същевременно не съществува риск за внезапна опасност – шофьорите веднага ще усетят, ако кормилото започне да се разхлабва.

Концернът ще оправи болтовете на колите, или направо ще смени воланите им. Към момента няма никакви сигнали за инциденти, свързани с тези автомобили. По думите на говорителя на японската компания във Великобритания, поправката на дефектната част ще отнеме точно 15 минути. Освен Micra, проблемът е засечен и при Nissan Cube, произведен в Япония между 2002 и 2006 година.

Това е второто подобно събитие за Nissan за този месец. По-рано концернът изтегли 500 хиляди коли поради дефект във въздушните възглавници на свои автомобили.


















iNews.bg


Станете почитател на Класа