Направете бизнеса си по-гъвкав

Популярността на мобилните устройствата сред служителите, включително смартфони и таблети, променя начина, по който хората работят. До 2015 г. мобилните служители в ЕМЕА ще достигнат 244,6 милиона.

Все повече компании работят дистанционно – от множество точки в рамките на държавата или дори в глобален мащаб, става ясно от изследване на IDC. 

Промените водят до нови предизвикателства за корпоративните ИТ отдели и карат компаниите да преосмислят ефективните начини на работа на служителите си, като им осигурят възможности да работят по време на път.

Предизвикателства са изборът на подходящ хардуер и софтуер, адаптирането на вътрешните процеси, осигуряването на отдалечен достъп и защита за критичните за бизнеса приложения.

По-голямата част от фирмите продължават да използват традиционни офис технологии като PC-та, стационарни телефони и принтери, но популярността на лаптопите, таблетите и смартфоните расте. Онези, които вече ги използват, смятат, че са критични за работата им. Това показва независимото проучване "Office Insights report 2013", поръчано от Canon и проведено сред 1671 служители в 18 европейски страни.

Прогнозите за следващите три години ясно показват, че използването на принтери и многофункционални устройства ще нарасне заради необходимостта от сканиране и от висококачествени маркетингови материали.

Политиката служителите да носят собствените си устройства на работа в момента е приета едва в 20% от компаниите, но броят им се очаква да нарасне, ако на въпросите относно сигурността и разходите за поддръжка бъде намерено решение.

През 2011 г. IDC публикува проучването "Device Usage – Effects of Mobility on Print", според което 52% от респондентите, които използват смартфони на работното си място, не могат да разпечатват документи от устройството си, но искат, а 51 на сто биха искали да сканират документи към облачни приложения.

Тъй като това се отразява негативно върху продуктивността, Canon реши да разшири предложенията си за устройства, готови за мобилна работа. Гамата на Canon от решения за сканиране и печат с комуникационни възможности вече могат да се свързват към мобилни устройства и облачни услуги.

Наред с това, уникалните и мощни MEAP платформи на Canon позволяват на партньорите на компанията да разработват голям брой решения за мобилна работна сила и за подобряване споделянето на информация.

Облачни услуги

Според прогнозите разходите за облачен компютинг ще се увеличат с повече от 158 милиарда евро до 2016 тази технология, тъй като става въпрос за предоставяне на облачен достъп до документи отвсякъде и от различни устройства, но и за осигуряване на ефективни процеси за дигитализиране/сканиране на документи обратно към облака.

Като внедрят облачна инфраструктура, компаниите ще позволят на служителите, които не се намират в главния офис, да сканират документи директно към главния офис или към базирани в облака услуги (например GoogleDocs, Evernote и SharePoint).

Така те ще могат да сканират и съхраняват информацията по-ефективно, независимо къде се намират. Canon предлага гъвкави решения за безпроблемна интеграция на базирания в облака документопоток с хартиения. Използващите предимно хартиени документи сектори като правните, финансовите услуги и здравеопазването биха имали особена полза от ецентрализираното сканиране на документи.





















iNews.bg

Станете почитател на Класа